Ekonomija

Održano predavanje ‘Novi izazovi za razvoj islamske ekonomije’ na Univerzitetu Mediteran u Podgorici

Direktor BBI banke imenovan za člana UO Univerziteta Mediteran u Podgorici

Direktor BBI banke Amer Bukvić imenovan je jučer za člana Upravnog odbora Univerziteta Mediteran u Podgorici. Nakon prve sjednice novoimenovanog UO, Bukvić je pred više od stotinu zvanica i gostiju Mediteran univerziteta održao predavanje na temu: “Novi izazovi za razvoj Islamske ekonomije i finansija – Razvoj islamskog finansiranja u Bosni i Hercegovini kroz BBI bankarski model, educiranje javnosti i poslovni klub”.

Predavanje o modelu islamskih finansija i sve većem interesu za ovu brzorastuću industriju s velikom pažnjom, osim studenata, slušali su, između ostalih, predstavnici Centralne banke Crne Gore, ambasadori Turske i Azerbejdžana, te gosti i profesori sa drugih fakulteta iz ove zemlje. Nakon predavanja Bukvić je odgovarao na pitanja i pojasnio koncept poslovanja u skladu s islamskim principima. Zanimanje za ovu temu pokazali su i tamošnji mediji koji su snimili intervjue te objavili tekstove u novinskim izadnjima.

{youtube}fXGJsgiQXjI{/youtube}

Inače, direktor BBI banke od ranije je član Upravnog odbora Poslovne škole Bled iz Slovenije i Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu (IUS).

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button