Ekonomija

Splita „Halal Friendly“ destinacija: Certificirana prva klaonica u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Dana 19.03.2015. vlasnicima obiteljske tvrtke Škokić d.o.o. uručen je certifikat Halal kvalitete.

Certifikat je direktoru firme  Jošku Škokiću dodijelio glavni imam splitski, Vahid efendija Hadžić, izaslanik muftije u Republici Hrvatskoj pri tome izrazivši svoje zadovoljstvo što sada po prvi puta svi građani grada Splita i šire imaju u ponudi i Halal crveno meso. Efendija Hadžić čestitao je vlasnicima tvrtke nadodavši da bi i drugi trebali slijediti njihov primjer. Uz izaslanika muftije ispred Islamske zajednice u RH i Centra za certificiranje halal kvalitete dodjeli su prisustvovali rukovoditelj Centra, Aldin Dugonjić, Muhamed Mandžić, voditelj odjela za certificiranje i turizam te mr.sc. Edina Mešić, tajnica Centra. Svečanost su također uveličali i predstavici grada i gradske uprave Kaštel Sućurca, Solina , direktorica Turističke zajednice Kaštel Sućurac, predstavnici medija i mnogi drugi.

IMG_6943

U svom uvodnom obraćanju rukovoditelj Centra čestitao je domaćinima iskazavši svoje zadovoljstvo pridruženjem sustavu Halal kvalitete.

„Čestitam obitelji Škokić na ovom značajnom iskoraku kako za njihov obiteljski posao tako i za poslovni poduhvat kojim kvalitetu svojih mesnih proizvoda podižu na još veću razinu. Uzevši u obzir ova krizna vremena,  čestitam im na prepoznatom potencijalu i nadam se da će ovim certifikatom ostvariti još i veći uspjeh za koji već postoji iskazani interes. Naime ovo je treća tvrtka na području splitsko-dalmatinske županije, a nadamo se da će se pridružiti i još veći broj te time doprinijeti razvoju  grada Splita kao  „Halal Friendly“ destinacije. Strateški je vrlo značajno da imamo certificiranu klaonicu na ovom području zbog sve večih zahtjeva ugostitelja i hotelijera„.

Direktor firme Škokić zahvalio se Centru na ostvarenoj dobroj suradnji te poželio da se ona i u budućnosti nastavi razvijati. Završnu riječ imao je dogradonačelnik Kaštela koji je još jednom čestitao domaćinima koji su lokalnom stanovništvu od davnina poznati po kvaliteti svojih proizvoda.

Inače, mesnice obitelji Škokić imaju dugogodišnju tradiciju proizvodnje i prerade mesa. Razvoj modernih tehnologija među kojima od sada spada i Halal,  u obradi i preradi mesa uvjetovao je unapređenje klaoničke obrade, a s vremenom i razvoj prerade mesa pod krovnim brandom Dalmatinka. Stoga od  danas banjalučke i leskovačke ćevape i pljeskavice te veliki izbor sudžuka, sudžukica i telećih hrenovki možete naći i u Halal ponudi.

halal.hr

Back to top button